УЖИЧКИ "Путеви" су започели комплетну реконструкцију деонице Златиборске магистрале, дуге 15,2 километра - од хале "Велики парк" до "петље" у Сушици.

У оквиру овог посла ће бити изграђена нова коловозна конструкција, постављени нови ивичњаци и ригола, а обавиће се и потпуна санација свих мостова, старих потпорних зидова и косина. Уз постављање заштитних мрежа, планирана је и комплетна обнова два тунела.

- Радови се обављају по зонама, па је саобраћај на три места под привременом семафорском сигнализацијом. Зато су неопходни стрпљење и појачан опрез возача, а ми ћемо се потрудити да у најкраћем року завршимо радове - каже шеф градилишта Жељко Поповић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СА НЕИМАРИМА У ЧОРТАНОВЦИМА: Руси граде пругу за 200 на сат!

Важан посао на дотрајалој, али најпрометнојој саобраћајници у ужичком крају ће, због комплексности задатка, потрајати чак 15 месеци, а рок за завршетак је април наредне године.

- Да бисмо све урадили на најбољи могући начин, локална самоуправа у Ужицу је учествовала у припреми пројектне документације, а наша јавна предузећа су у координацији са извођачем радова, због постављања инсталација, тротоара, аутобуских стајалишта за градски и приградски саобраћај - закључује директор ЈП "Ужице развој" Никола Максимовић.