ЗБОГ реновирања сале локалног парламента, у уторак је први пут, откако је Чачак добио статус града, седница локалне Скупштине одржана на селу - у просторијама МЗ Коњевићи.

- Ако смо заиста представници народа, онда би требало и да му "идемо на ноге", па не видим било какав проблем што су данас то били Коњевићи, а следећи пут, можда, Трбушани, Заблаће или било које село на територији наше општине. Можда некој господи то смета, али ћемо то убудуће чешће практиковати - истакао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић, не прецизирајући колико ће дана трајати заседање.

А, у уторак је прва тачка дневног реда био предлог Статута града, после чега ће се одлучивати и о предлогу одлуке о јавном задуживању локалне самоуправе. На седници ће бити речи и о организацији такси превоза, те изменама и допунама услова и начина суфинансирања уређења фасада зграда у екстра зони.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Чачак: Нови пословник за нове свађе

Одборници ће одлучивати и о плану генералне регулације за делове насељених места Мршинци и Слатина, као и о локацији "Љубић 2". Биће речи и о давању сагласности на Статут Градског позоришта у Чачку, предлогу одлуке о оснивању ЈП за водоснабдевање "Рзав" из Ариља, те извештајима о раду ЈП "Градац", СЦ "Младост" и Дома културе.

ВРТИЋ

ГРАДСКО веће је утврдило нову економску цену за предшколске установе чији је оснивач локална самоуправа, па ће Чачак убудуће боравак у вртићима субвенционисати са 76 одсто, док ће родитељи обезбеђивати остатак који је мањи од четврине стварног трошка. Градоначелник Милун Тодоровић каже да ће то ову категорију Чачана месечно коштати 175 динара више него досад.