НЕВЕРОВАТАН инцидент одиграо се у породичном дворишту на периферији Крушевца: младић Марио В.(21) ударио је по глави Крушевљанина Радована Цветковића(59), тешког срчаног болесника, после чега се попео на кров Цветковићеве куће и са ње поскидао неколико стотина црепова и оџак!

Како сазнајемо, у насељу Дедина где се све издогађало један од мештана правио је журку, на којој је у суботу увече,као гост био осумњичени. Са посекотинама на рукама, ушао је у двориште где је седео Цветковић са породицом и отпочео разговор.

- Ништа није указивало на то шта ће даље да се догоди,јер се знамо од раније, он је из насеља Марко Орловић, ожењен је ту у Паруновцу, питао ме је за здравље и разговарали смо нормално-сведочи за “Новости” Радован Цветковић, који ради као портир у Градској управи Крушевац. - Остао сам прибран, јер сам схватио да је под дејством алкохола.

Власник куће каже да се потом због породице са осумњиченим удаљио до капије, јер је овај постао вулгаран.Ту су поседели неко време, када је стигао комшија који је правио журку са још једним младићем. Затим су уследили расправа и кошкање између осумњиченог и слављеника, али је Марио В. ударио Цветковића у главу.

- Пао сам на земљу, али сам успео некако да уђем у двориште, док су се они удаљили-износи Цветковић, који је после инфаркта оперисан прошлог септембра. -Мислио сам да је све готово. Кад,након само пар минута,видим га на крову куће где иначе живи моја ћерка са унуцима!Сигурно се попео преко шупе.Почео је да баца црепове.Кренули смо да зовемо полицију, само је моја ћерка окренула пет пута, а на крају сам позвао и ја. Звале су и комшије,али је полиција дошла тек када је прошло 20 сати. Једном су нам и спустили слушалицу када смо звали.

Прочитајте још - ОДРЕЂЕН МУ ЈЕ ПРИТВОР: Провалио врата, упао у вртић и дивљао пред децом

У међувремену, износи, Марио В. наставио је да дивља и та драма, додаје, трајала је пар сати.

- Бацао је црепове са једне, па са друге стране, па јури до олука...-каже Цветковић. -Покушавала су два дечка да га склоне, нису успели.На крају је дошла и полиција и интервентна,али ништа нису предузимали да га уклоне са крова. Тек је ситуацију решио припадник интервентне, који је скочио на кров и за минут и по га савладао,уз помоћ једног полицајца из нашег насеља.

Епилога целе драме Цветковић се не сећа, јер му је позлило. Како су нам испричале његова супруга Ружица и ћерка Сања био је без свести неких 15 минута. Санитетом је пребачен до Хитне помоћи, после чега су га лекари повратили, а потом су га прегледали и специјалисти.

Цветковић каже да је са једним припадником интервентне доживео и непријатност, јер га је, тврди, пар пута грубо гурнуо у груди тражећи му личну карту. Додаје да је незадовољан због брзине доласка полиције и саме реакције на терену и да је званичну притужбу поднео у понедељак.

Фото С. Бабовић

ОСУМЊИЧЕНОМ 90 ДАНА ЗАТВОРА, ПОЛИЦИЈА ПРОВЕРАВА ПРИТУЖБЕ

У одговору достављеном “Новостима” из крушевачке полиције, наводи се да су “припадници МУП одмах по пријави да се 23-годишњи мушкарац попео на кров куће Р.Ц. и баца цреп, изашли на место догађаја“, као и да је “патрола обезбедила лице места како нико од укућана и мештана не би био повређен”.

- С обзиром да је мушкарац све време био агресиван, да је викао и бацао цреп са крова, полицајци су позвали интервентну јединицу, која је убрзо стигла и склонила га с крова - стоји у одговору “Новостима”.

Фото С. Бабовић

- О догађају је обавештено ОЈТ,које се изјаснило да има елемената кривичног дела оштећење и уништење туђе ствари које се гони по приватној тужби. Против 23-годишњег мушкарца поднете су прекршајне пријаве за учињене прекршаје непристојно, дрско и безобзирно понашање, вређање, вршење насиља, претња или туча и вређање службеног лица у вршењу службене дужности.По хитном поступку приведен је судији за прекршаје који му је изрекао казну затвора до 90 дана и новчану казну.С обзиром да је Р.Ц. дошао у полицију и жалио се на брзину и поступање полицијских службеника, ПУ у Крушевцу проверава ове наводе.

Фото С. Бабовић