ДЕЧАК из Зрењанина Сергеј Лацмановић (12) успешан је на два поља која немају великих додирних тачака - у музици и спорту. На републичком такмичењу прошлог викенда у Београду, постао је првак Србије у категорији труба А класа и потврдио раскошан таленат, а већ наредног дана на струњачи показао да има перспективу будућег шампиона у рвању грчко-римским стилом.

Прочитајте још: Прво "Златна труба", па син

Сергеј је одличан ученик петог разреда Основне школе "Вук Караџић" у Зрењанину, а нешто више од годину дана тренира захтевну борилачку вештину у чувеној Пролетеровој пионирској школи рвања и заједно са својим вршњацима осваја медаље на бројним турнирима и интернационалним такмичењима.

Како сам каже, за "Новости", пресрећан је због прве награде на републичком такмичењу трубача, а осим вишечасовног вежбања свирања на омиљеном инструменту, свакодневно одлази на тренинге рвања и на такмичењима младих талентованих асова осваја медаље.

Осим жеље да сачува титулу прве трубе Србије, Сергеј Лацмановић има циљ да направи успешну спортску каријеру, постане рвачки репрезентативац и окити се медаљом са неког светског или европског такмичења.

Сергеј Лацмановић са трубом