НИШЛИЈКА Николина Ранђеловић (4) тек што је била напунила две године суочила се са тешком болешћу, дијагностикован јој је неуробластом, једно од најтежих малигних обољења код деце. После двогодишњег лечења у Србији, Америци и Италији коначно су стигле добре вести. Њена борба за живот ујединила је Србију и дијаспору јер је лечење било дуготрајно и скупо.

- Лечење није било једноставно ни лако. Подразумевало је серију хемиотерапија којима је Николина подвргнута, оперативно отклањање тумора из предела грудног коша, а касније и пресађивање костне сржи. Због изузетно специфичне позиције тумора и ризика операција је морала да буде обављена у Ђенови- преноси нам Милан Ранђеловић који је пун захвалности према свима који су помогли да Николина оздрави. - Заказан нам је контролни преглед за 15. јул у Ђенови, али нам је сада мало лакше, јер је и то урачунато у цену одласка на лечење.

Прочитајте још - За лечење болесне девојчице за дан сакупили 182.000 динара

- Овом приликом се захваљујемо свима, од Хуманитарне фондације "Буди Хуман" - Александар Шапића сакупљено 165.000 евра, а Министарство здравља Републике Србије је платило део лечења у износу од 115.000. Без свих њих не бисмо могли много тога да урадимо. Издвојили су време и новац да помогну - каже Милан.

ПОМОГЛИ

ПОРЕД нишких јавних предузећа "Водовод", "Електродистрибуција", "Паркинг сервис" помогле су и приватне фирме и општина Палилула. Банка доброчинстава и Марина Адамовић, Бум радио 018 као и Градски Портал 018. Јутјубери Муђа и Ћале из Пожаревца су 12 сати радили лајв за Николину, Бака Прасе је лично донео новац након што је организовао акцију...