САВЕЗ друштава Србије за борбу против шећерне болести ће 11. Летњи камп за едукацију деце оболеле од дијабетеса - типа један - ове године организовати средином јула у Кушићима, на падинама Јавора, повише Ивањице.

Потпуно бесплатно окупљање је намењено малишанима узраста од десет до 18 година, који су на инсулинској терапији, а о учесницима кампа из читаве Србије ће бринути стручни тим састављен од лекара, техничара, психолога и волонтера који им помажу да се науче животу са својом болешћу, да правилно контролишу шећер и примењују инсулинску терапију, да се правилно хране, да се баве спортом или било којојом активношћу, а да то не утиче на њихову гликорегулацију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Спортом против дијабетеса

- Апелујем на потенцијалне донаторе, спонзоре и људе добре воље да се укључе у нашу акцију. Сви који желе да помогну могу да се јаве Савезу или нашем Друштву у Краљеву, посредством телефонског броја 036/315-266 - каже председник Друштва за борбу против шећерне болести из града на Ибру Милоранка Васовић.


МИСИЈА

ЛАНЕ су у кампу боравила 73 малишана са дијабетесом, од којих се већина први пут одвојила из породичне средине. И, управо је то један од циљева - да деца у окружењу вршњака схвате како, упркос болести, уз правилно регулисану гликемију и исхрану, немају ограничења у свакодневним активностима.