САСЛУШАЊЕМ сведока, у Основном суду у Новом Саду у понедељак је завршено суђење Клиничком центру Војводине, по тужби Новосађанина Ђорђа Милошевића (80), кога је ова здравствена установа 19. јануара 2018. прогласила мртвим. Учесници у поступку ће писану пресуду добити поштом.

Сведок Драган Вуковић из Ирига, који Милошевића познаје већ пет деценија, и са којим је пријатељ и комшија, казао је да је у време када је Ђорђе сазнао да је проглашен мртвим, био често са њим и да је присуствовао неким догађајима који су додатно узнемирили Ђорђа и погоршали му здравље.

- Сретали су га познаници, пријатељи и комшије и на неки начин су му се изругивали, а поједини му нису отпоздрављали на улици. Једног од њих је питао зашто му се не јавља, а овај је одговорио како да се јави мртвом човеку - препричао је Вуковић у судници. - Ђорђе је због свега био у емоционалном и моралном стресу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ђорђа сазнање да је ''покојник'' коштало здравља


Милошевићу се, по Вуковићевим речима, после сазнања о постојању потврде КЦВ да је мртав, здравствено стање погоршало, имао је проблема са шећером и притиском, а видљиво је било отицање главе и врата.

- Примећивало се да је нервозан и имао је несаницу - тврдио је Вуковић, додајући да је Милошевић имао и фобије, јер се због својих година прибојавао да се то ускоро заиста и не деси. - Био је без здравствене заштите, докумената, није му исплаћивана пензија, па сам му једном приликом позајмио 10.000 динара.

Вуковић је казао да је присуствовао ситуацији када су га поједини питали када ће да организује даћу поводом своје смрти, јер би, како су говорили, желели да дођу.


ИСТО ИМЕ, ЈМБГ И АДРЕСА

КЦВ је после објављивања у медијима случаја новосадског пензионера, августа 2018, саопштио да је у јануару те године код њих хоспитализован пацијент истог пола, имена и презимена, а без докумената о идентитету. Од надлежних органа, како су тада изјавили, добили су податке да је реч о Ђорђу Милошевићу са идентификационим подацима, односно ЈМБГ и адреси становања.