ЗАПОСЛЕНИ у "Митросрему" из Сремске Митровице који се налази у Унапред припремљеном плану реорганизације (УППР) су после 20 дана прекинули штрајк јер су у понедељак потписали споразум по којем ће им већ у уторак бити исплаћено 50 одсто јануарске плате, а од ове, па наредних седмица још по четвртина зарада до измиривања заосталих примања од децембра 2018.

Прочитајте још:Сремска Митровица: Прошлогодишњи дуг обуставио сетву

Председник самосталног синдиката у овом предузећу Стеван Јовановић каже да је постигнут и договор о социјалном програму по којем ће се за сваку годину радног стажа исплаћивати по 200 евра.

Подсетимо, штрајк је било подржало око 220 од укупно 360 радника.

- У сусрет нам је изашло Министарство пољопривреде које је на конто дуга из 2010, због успављивања животиња на нашој фарми услед опасности од свињске куге, уплатило 30 милиона динара.

Прочитајте још: "Митросрем": Умањења свима једнака

И Министарство правде у чијој смо тренутно надлежности је за 120 заинтересованих определило 170 милиона динара на име отпремнина - објашњава Јовановић и додаје да су запослени ослобођени било какве одговорности због обуставе рада, односно повучена су поједина већ припремљена решења о отказу.