ТОКОМ прве године пословања у граду на Ветерници, румунска компанија "Тера стил" је произвела милион квадрата изолационих "сендвич" панела и набавила савремену опрему за производњу нових врста грађевинских материјала.

Задовољни таквим билансом, генерални директор компаније Космин Патроиу и извршни директор погона у Лесковцу Зоран Цвијовић су током састанка са градоначелником Гораном Цветановићем истакли да је у нову производну линију термоизолационих панела са минералном вуном фирма "Тера стил" инвестирала шест милиона евра и запослила укупно 57 радника - више од најављеног.

Прочитајте још: Поход на балканска тржишта

С обзиром на то да је још приликом отварања нове производне линије, прошлог октобра, наглашено да 70 одсто производње одлази на страна тржишта - превасходно у земље из окружења и Немачку - у овој компанији с поносом истичу да су постали један од важнијих извозника на Балкану и наглашавају да укупна вредност њихове производње премашује 13 милиона евра.

Подсетимо, "Тера стил" је купио део имовине лесковачке фабрике пластифицираног лима, односно опремљену халу коју је изградио некадашњи већински власник из Бугарске, али је држава раскинула тај купопродајни уговор јер инвеститор није испоштовао преузете обавезе. Предузеће је потом уведено у стечај, а бивши радници годинама указују на наводне незаконитости приликом својинске трансформације и још покушавају да наплате заостале зараде...

Тек доласком Румуна, фирма је стала на "здраве ноге".