Познатог нишког маратонца и математичара Ацу Јована Крстића (54) напали су и повредили пси луталице док је тренирао на нишавском бедему, поред зграде водовода, због чега је морао да се обрати за помоћ лекарима Хитне помоћи.

Крстић је рекао да су га два пса ујела за ногу синоћ око 19.30 часова.

Прочитајте још: ХОРОР У БЕОГРАДУ: Пас шчепао девојчицу и изуједао је, кидисао и даље на дете, једва га савладали!

"На бедему је био чопор од осам паса и када сам протрчао поред њих кренули су да лају и трче за мном. Из чопора се издвојио један пас, а одмах за њим други и ујели су ме. Успео сам некако да их одгурнем и да им утекнем", изјавио је Крстић.

Он је казао да су му лекари Хитне помоћи санирали повреде, али да због болова у нози сигурно наредних месец дана неће моћи да се такмичи.

Прочитајте још: ШЕТЊА УМАЛО ДА БУДЕ ФАТАЛНА: Пси изуједали две особе, власник побегао (ФОТО)

Крстић је рекао да спортистима, али и свим грађанима Ниша који воле да шетају градом, а посебно поред Нишаве, пси луталице задају много проблема.

"Паса има заиста много, а неки од њих су веома агресивни. Људи које срећем док трчим жале ми се да их пси нападају и веома их се плаше, нарочито уколико су их напали док су шетали са децом", рекао је Крстић.

Према његовим речима, само синоћ док је чекао у амбуланти Хитне помоћи, помоћ лекара због уједа паса луталица затражило је још осморо људи.

Према проценама Јавно-комуналног предузећа "Медијана", на нишким улицама налази се тренутно око 2.500 паса луталица.