УГОВОР о отуђењу, без накнаде, грађевинског земљишта у Индустријској зони у Градској кући у Зрењанину, потписали су власник и председник кинеске компаније "Шандонг Линглонг Тајр", Ванг Фенг и директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије Јован Воркапић. Потписивањем овог документа кинеском инвеститору биће уступљено на коришћење више од 96 хектара грађевинског земљишта за изградњу погона површине 500.000 квадратних метара.

Ван Фенг је истакао значај потписивања уговора, јер тек сада када поседује земљиште кинеска компанија може да започне изградњу.

- Захваљујем Влади Србије, граду и грађанима Зрењанина који су пружили подршку да се инвестиција реализује. Најпре ћемо сачинити детаљан план реализације пројекта, започети примање радника техничке струке који ће ићи на обуку у Кину, а затим ћемо формирати тим за маркетинг. Испитаћемо тржиште овде, као и тржиште Африке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Кинези добили плац у Зрењанину

У петак имамо глобалну конференцију у Палати "Србија" на којој ћемо разговарати о маркетингу, а којој ће присуствовати око 600 људи, од тога 500 наших сарадника и купаца. Верујем да у Србији можемо имати фабрику висококвалитетне гуме и водити рачуна о заштити животне средине, обећавам поштовање свих закона Србије и локалних правила како би од овог посла имали корист компанија, град и радници, у циљу заједничког развоја - нагласио је Ванг Фенг.

Важност потписивања уговора потврдио је и Воркапић, уз напомену да је овај пројекат у Зрењанин стигао као последица реализације Споразума закљученог у Кини између министра финансија Синише Малог и председника кинеске компаније, у присуству председника Србије Александра Вучића.


ИНВЕСТИЦИЈА

КИНЕЗИ ће у Зрењанину запослити 1.200 радника, а сама инвестиција вредна је 800 милиона евра.