ОДБОРНИЦИ локалног парламента у Шапцу су у уторак усвојили нови статут града, али је расправа протекла у знаку неких претходних догађаја, односно уласка представника опозиције у зграду РТС-а у Београду 16. марта, када је градоначелник Небојша Зеленовић (ЗзС) био у првим редовима.

Прочитајте још: ОСЛОБОЂЕНИ ЗА УПАД У РТС: Петорица прекршајно осуђених међу којима и Павле Цвејић изашли вечерас нешто после 22.00 из затвора

- Разумем да сте незадовољни, али сте оним фантомкама и тестером и мене препали. Замислите како би било да, као незадовољни грађанин, сакупим десеторо људи и одем да хистеришем пред вашом зградом. Па, ви сте отац троје деце - истакла је Хаџи Милица Ранковић (СНС).

Њен страначки колега Горан Мијаиловић је показао фотографије Зеленовића у РТС-у, али и код зграде Председништва, те у полицијској станици у Лучанима, замеривши градоначелнику то што, како каже, не поштује државне институције.

Прочитајте још: Тужилаштво тражи притвор за осумњичене за насилничко понашање у згради РТС-а

- Неодговорношћу локалне власти је пропуштена могућност за реконструкцију болнице и изградњу стадиона за 10.000 људи, који ће, уместо у Шапцу, бити подигнут у суседној Лозници. Убеђен сам у то да ћете се ви из "тестерашког савеза" досетити да у Шапцу саградите бар неку фабрику тестера - поручио је напредњак др Александар Перановић.

Зеленовић је спремно узвратио тврдњом да је председник Србије Александар Вучић лично забранио реконструкцију шабачке болнице. Каже, од када републичку власт предводи СНС, Шапцу је ускраћено чак и 30 милиона евра републичког трансфера, што је недопустиво у свакој демократској земљи.

- Сада сте признали да је Вучић зауставио инвестирање у наш град. Шта мислите, зашто људи протестују три и по месеца? Зато што нема институција, ни судова, ни тужилаштава, ни полиције..., него је све преузео Вучић и он се пита о свему, па чак и о реконструкцији шабачке болнице - поручио је Небојша Зеленовић, уз процену да РТС не ради поштено, те да би слобода медија за месец дана "срушила Вучићеву диктатуру".

А за фотографију из полицијске станице у Лучанима је објаснио да је настала по завршетку изборног дана у том месту, када је отишао да пита полицајце када ће бити пуштени његови похапшени политички саборци.