МАЈДАНПЕК – Град Бор и општине Кладово, Неготин и Мајданпек током ове грађевинске сезоне добиће нове и реконструисане путеве на најкритичнијим деоницама, а радове вредне четири милијарде динара финансираће република. Ово је, између осталог, рекла потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић током обиласка Мајданпека.


Прочитајте још: ИСТОЧНИ КРАК КОРИДОРА 10 КОД ПИРОТА: Алтернативним путем директно у индустријску зону (ФОТО)


Потпредседница Владе и министар омладине и спорта Вања Удовичић састали су се у Мајданпеку са начелником Борског округа Владимиром Станковићем, али и челним људима Мајданпека, Бора, Неготина, Кладова, Драганом Поповићем, Александром Миликићем, Владимиром Величковићем и Сашом Николићем.

- Договорили смо се да се ове године реконструишу путеви Кучево-Мајданпек, Кладово-Милутиновац, Селиште-Бор, као и Неготин-Зајечар. Потенцијала у Борском округу има много и главни утисак са састанка ми је да људи овде имају енергију, оптимизам и јасне планове шта желе да реализују – истакла је Зорана Михајловић.


Прочитајте још: ЕУ стандард уз Јужну Кореју


На састанку у Мајданпеку речено је и да ће у железнички саобраћај Зајечарског и Борског округа у овој и наредној години бити уложено пет милијарди динара. Поред реконструкције путног правца Ниш-Зајечар, који је почео, настављају се радови на прузи од Бродица до Мајданпека у дужини од 10 километара, а наредне године се планира побољшање квалитета пруге од Мајданпека до Прахово пристаништа.

- За неколико дана почињемо реконструкцију четири тунела између Мајданпека и Бора. Средином априла почињемо и реконструкцију једног слабог места од три километра од Заграђа до борске Слатине и продужавамо даље на делу пруге од стајалишта Вељково код Неготина пет километара, такође једно слабо место, где ћемо брзину са 30 подићи на 60 километара на сат – рекао нам је Мирољуб Јевтић, директор „Инфраструктура железница Србије“.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар омладине и спорта Вања Удовичић обишли су радове на реконструкцији спортске хале у коју ће бити уложено 32 милиона динара из буџета републике. Реконстукција ове хале почела је 4. марта и у наредних 60 дана биће потпуно замењен паркет, урађен кров и обновљене свлачионице и мокри чворови, како би овај спортски објекат могли да користе мајданпечки спортски клубови, рекреативци и школарци.

- Циљ нам је да привучемо туристе, развијамо спортску инфраструктуру и јачамо омладинске организације. Само у Спортски центар „Караташ“ до сада смо уложили 210 милиона динара. Такође, желимо да надахнемо младе да помогну у развоју локалне заједнице – рекао је министар Удовичић.