БЕБА стара неколико дана, коју је у среду мајка оставила у таксију у Врњачкој Бањи, збринута је на Одељењу неонатологије Опште болнице "Студеница" у Краљеву и под надзором је лекара.

Прочитајте још - Ово је беба коју је мајка наводно оставила у таксију (ФОТО)

Жена је у такси фирме "Белими" из Трстеника, који је возио Милош Митровић, ушла са двоје деце и корпом. Након завршене вожње у Врњачкој Бањи изашла је са децом из аутомобила замоливши таксисту да јој причува корпу док се не врати, уз обећање да ће се брзо јавити. То се, међутим, није догодило, па је Милош, из страха да се нешто не догоди девојчици, потражио помоћ.

- Стајао сам код аутобуске станице у Трстенику када је ушла жена са близанцима. Кренули смо до Врњачке Бање, али до Осаонице нисмо проговорили скоро ни реч, када се зачуо дечији плач - сведочи за "Новости" таксиста Милош Митровић. - Погледао сам у ретровизор, дечак је питао шта је то, а мајка му је рекла да је мачка. Кад смо стигли у Бању, негде код ресторана "Бела лађа", рекла је деци да изађу напоље, да би платила вожњу и она су је послушала. Тада је кренула њена прича...

Прочитајте још - Ово је мајка која је у Врњачкој Бањи оставила бебу у таксију (ВИДЕО)

Жена је таксисти признала да то није мачка већ беба, да се породила, али да има великих проблема са супругом. Рекла је да мора како зна и уме да негде остави дете. Таксиста је био сумњичав и прихватио да привремено збрине бебу, а она му је дала 40 франака да детету купи "памперс", млеко и флашицу.

Милош Митровић

- Оставио сам јој број телефона, рекла је да ће се јавити за пола сата, али како је није било више од два сата, позвао сам газду, он полицију и јављено ми је да бебу предам у Дом здравља - сведочи Митровић. - Стварно сам у шоку, целу ноћ нисам спавао. Када су је медицинске сестре и лекари узели из корпе, видео сам да још има пупчану врпцу. Стварно ми је било тешко. Само да све буде како треба, да беба буде добро.

Прочитајте још - НИЈЕ ТО ДЕТЕ, ТО ЈЕ МАЧКА: Полиција пронашла мајку која је оставила корпу са бебом у таксију

Захваљујући снимцима са сигурносне камере на једној мењачници, врњачка полиција је већ око 18 часова идентификовала и пронашла жену која је оставила бебу у таксију. Како сазнајемо, реч је о жени која има чак седморо деце, родом је из Смедерева и на привременом је раду у иностранству.

Полиција се овим поводом није званично оглашавала, а како сазнајемо случај је предат надлежном тужилаштву и Центру за социјални рад. А жена је лоцирана тако што се особа која се представила као њен брат јавила таксисти на телефон и рекла му да ће доћи по бебу. На то, међутим, таксиста није пристао ни по коју цену већ је све пријавио полицији.


Власник такси фирме "Белими" Зоран Ђорђевић Фото С. Бабовић

ДЕВОЈЧИЦА ЛЕПО НАПРЕДУЈЕ

Како сазнајемо на Одељењу неонатологије у краљевачкој болници, старост бебе је процењена на два до три дана, тешка је 2,8 килограма и доброг је општег здравственог стања.

- Урађене су све неопходне лабораторијске, биохемијске и бактериолошке анализе. Девојчица узима оброке, успоставила је све виталне функције, здрава је и надамо се да ће тако и остати - каже др Сунчица Бабић, из Опште болнице "Студеница".