Уз "Марш на Дрину", шампањац и симболично пуштање голубова увис, па банатско колце и "Пукни зоро", мајка и старији брат, комшије, родбина и пријатељи, дочекали су у маленој улици у зрењанинском насељу Шумица, својеврсног хероја Специјалне олимпијаде у Абу Дабију Филипа Бартолеа, који је освојио три медаље у атлетици - злато у трци на 100 и сребро у тркама на 200 метара и мешовитој штафети 4х100 метара.

- Немој плакати мајко, ово је за тату - сузних очију прозборио је зрењанински Форест Гамп и високо подигао медаље у знак почасти недавно преминулом оцу.

Прочитајте још - Специјална Олимпијада: Волео бих да је сваки дан овакав

Раздрагани другови, њих стотинак у мајицама са натписом "Филип олимпијски шампион", палили су бакље, узвикивали "Фићо мајсторе".

Златни Фића, летео је из загрљаја у загрљај, стрпљиво примао честитке и упирао прстом у свог спортског оца, тренера и сјајног педагога Борислава Бобу Нухановића.

- Филип је истински јунак. Као и остали чланови нашег националног тима, тренирао је, припремао се, желео и ето посрећило му се да доживи ово што ће му свакако, а и нама свима заувек остати у сећању. Од недеље имамо и свечани пријем код градоначелника у Градској кући, али овај дочек је изненађење, нешто феноменално - нагласио је Нухановић, уз напомену да је у Абу Дабију на Специјалној светској олимпијади наступило више од 9.000 спортиста са свих крајева света.

СРЕЋА И ЧАСТ

Филип Бартоле је двадесетдеветогодишњи младић из Зрењанина, који се осим атлетиком бави фудбалом и пливањем. Након смрти оца, живи са мајком Радинком, а има и старијег брата Давида. Од данас је богатији за пуно више познаника и људи којима је драго због његовог успеха...

Торта са олимпијским круговима специјално њему у част, имала је дупло слађи и лепши укус.