Несавесно паљење трске на периферији Кикинде, иза Железничког гробља, узроковало је велики пожар који је избио у четвртак поподне, нешто пре 14 сати, са обе стране пута Кикинда-Наково.


Због ватре и густрог дима, саобраћај је једно време привремено био затворен на овом путу према Румунији, јер је горела велика површина. На срећу, ватрогасци су на време обавештени, брзо су интервенисали са два возила, тако да је ватра стављена под контролу, а потом и угашена.

Иако је у непосредној близини насеље Стрелиште, Драган Берић из Сектора за ванредне ситуације МУП-а, каже да куће и други објекти нису били угрожени ни на овој ни на локацији Старе кланице. Ипак, овакви пожари су велико упозорење да се на отвереном простору не треба палити ватра, јер брзо може да настане велики проблем, као што је то бивало јесенас када је због густог дима на путевима у околини града било неколико ланчаних судара возила.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА: Повећан број пожара у Пожаревцу

Међутим, баш на овој локацији иза Железничког гробља и око пута за Наково, због неконтролисаног паљање трске и другог растиња, пожари су доста чести.


Фото: Р. Шегрт