У СУБОТИЧКОМ насељу Александрово отворен је вртић "Пчелица", у ком ће бити смештено 60 малишана до три године. Овим је решен велики проблем родитеља, чија су деца боравила у неприлагођеном и старом објекту иза амбуланте.

Прочитајте још: Новак гради вртић у "Степи"

У обнову објекта, који је доскора био руина, из градске касе уложено је 6,5 милиона динара, а за опремање вртића још 2,5 милиона.

- Локална самоуправа наставља улагања у месне заједнице, како у граду тако и у приградским насељима. У протекле две и по године у Александрово је уложено 45 милиона динара у путну и комуналну инфраструктуру, а решен је и велики проблем Толминске улице - подсећа градоначелник Богдан Лабан.

Прочитајте још: Нови вртић за 125 малишана у Црњеву

Пробни рад вртића "Пчелица" почео је крајем прошле године и стекли су се услови за несметан боравак малишана.

- Ово нам је изузетно важно јер су досад деца боравила у неприлагођеном објекту у оквиру Дома здравља. Најмлађа деца су сада премештена овде, биће три групе деце на српском и мађарском језику - истакао је Вељко Војнић, технички директор ПУ "Наша радост".

РЕКОНСТРУКЦИЈА КУХИЊE

- ПРЕД нама је још пуно посла - предочава Војнић. - У априлу почиње реконструкција централне кухиње, која је када је направљена била намењена за исхрану 450 деце, а сада храни 4.300 малишана.