ОГЛАШЕНА је продаја хотел "Озрен" у Нишкој Бањи који не ради већ готово две деценије и - због пореског дуга фирме "Редвуд" из Руме, која је повезана са америчким бизнисменом српског порекла Србом Илићем - нуди се по почетној цени од 198 милиона динара. Председник Општине Дејан Јовановић каже да се већ постоји десетак заинтересованих...

У огласу је истакнуто да хотел на првој лицитацији не може бити продат за мање од 75 одсто почетне вредности, односно за мање од 148.526.824,50 динара. У случају понављања процедуре, првобитна цена ће бити преполовљена, док би у случају да дође до трећег надметања износила само 60 милиона динара!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У Нишкој бањи свега има, осим смештаја

- Процену су обавили порезници, па је беспредметно спекулисати о томе да ли је објекат прецењен - каже Јовановић. - Нама је битно да се "Озрен" прода, односно да отвори врата за госте јер годинама имамо проглем са смештајем, зато што не ради ниједан од три хотела који су некада припадали "Србијатуристу"... Сматрам да ће квантитет дати квалитет, односно да ће се продаја окончати већ током прве лицитације, па да уђемо у процедуру проналажења новог власника за остала два објекта.

Подсетимо, од хотела "Србија" су остале само рушевине, а "Партизан" је лане нуђен по почетој цени од 310 милиона динара, али се на тендер нико није јавио. Даља продаја је обустављена јер су се јавили потомци индустријалца Миливоја Миленковића, а у међувремену су у пожару прошлог јула изгорела два спрата...


Остаци хотела "Партизан", 2018.,Фото Д. Алихоџић


УСЛОВИ

ХОТЕЛ "Озрен" је једини у Нишкој Бањи који је са чувеним купатилом директно повезан такозваном топлом везом, продаје се у виђеном стању - без права на рекламацију - а објекат се може разгледати 11. марта од 8.30 до 11.30.

Дејан Јовановић