ОДЕЉЕЊЕ за привреду и локални економски развој Нове Вароши и Регионална развојна агенција "Златибор" су на Златару организовали "Инфо сесију" за предузетнике, те микро, мала и средња предузећа. Циљ је било представљање јавних позива које је расписало Министарство привреде.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Субвенције двапут веће

- Влада Србије наставља праксу развоја предузетништва и у складу са тим је планирала активности на унапређивању општег пословног амбијента - истакла је виши саветник за почетнике у Регионалној развојној агенцији "Златибор" Наташа Јовановић. - Актуелни програми и кредитне линије са делом бесповратних средстава подстичу развој малих и средњих предузећа, као и старт-ап фирми, а подршка им се пружа и приликом наступа на великим међународним сајмовима у иностранству.

Анита Ибровић из Канцеларије за привреду, локални и економски развој истиче да је задовољна одзивом предузетника у чијем су фокусу биле могућности субвенционисања производње здраве хране.

- Највеће интересовање су показали новорегистровани предузетници који су се определили за прераду млека и сира. Није мало ни оних који ће се пријављивати на неке од јавних позива за адаптацију, надоградњу или реконструкцију постојећих објеката, те за неповратна средства намењена набавци нове или половне опреме, односно нових софтвера - објашњава Анита Ибровић.

Наташа Јовановић

А, о томе да је ова сесија за нововарошке предузетнике била од изузетног значаја сведочи и Стојанка Пауновић из фирме "Вискон" којој је, како каже, презентација државних субвенција дала неке нове пословне идеје...

- У оквиру нашег предузећа постоји и млекара, али досад никада нисмо користили бесповратна средства. Углавном су то били кредити пословних банака, а сада нам се пружа могућност да на повољнији начин унапредимо пословање и да будемо конкурентнији на тржишту - закључила је представник фирме која постоји већ 16 година и производе пласира на тржиштима Србије и Црне Горе.