У ОПШТОЈ болници у Суботици пуштен је у рад нови ЦТ апарат, чија ће употреба значајно унапредити и убрзати дијагностику коронарне болести срца и осталих васкуларних проблема пацијената.

Нови скенер, чија вредност износи око 45 милиона динара, замениће ЦТ апарат стар 12 година, на коме је само током прошле године обављено 7.700 прегледа.

- Најсавременији ЦТ апарат значајно ће унапредити дијагностику, која ће бити бржа, прецизнија, јаснија, а посебно радује то што ће на њему моћи да се раде и различите ангиографске процедуре, коронарографије и што ће моћи у потпуности да се умрежи са ангио-салом - истиче проф. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство, додајући да је у последње две године, Покрајинска влада у суботичку болницу уложила више до 180 милиона динара, како у опрему, тако и у различите инфраструктурне радове. - У протекле две године у суботичкој болници запослено је више од стотину медицинских радника, тренутно имамо 29 лекара који су на специјализацији и који ће наставити да раде оно што су њихови учитељи започели.

Прочитајте још - БОЛНИЧКЕ СОБЕ КАО ХОТЕЛСКЕ: Општа болница у Суботици ове године пред комплетном реконструкцијом

Како је истакао др Слободан Пушкар, директор Опште болнице у Суботици, ову и све претходне инвестиције потпуно су заслужили и оправдали лекари, медицински радници и комплетно особље болнице, а њихов резултат најбоље се огледа у елиминисању или скраћивању листе чекања, квалитетнијем лечењу и бржем оздрављењу пацијената.

- Немамо листе чекања за ортопедију и за коронарографију, а нови скенер убрзаће дијагностику коронарне болести срца и осталих васкуларних проблема који су присутни код пацијената - наглашава др Пушкар.

- Такође, овај савремени апарат пружиће квалитетнију слику, већу дијагностичку прецизност и много бољу дијагностику пацијената који су у припреми за остале процедуре у болници.

РЕКОНСТРУКЦИЈА

СЕДИНОМ ове године очекује се почетак комплетне рекострукције болнице, која ће коштати око 25 милиона евра.

- Веома сам срећан што је израда пројекта за овај посао при крају и половином ове године улазимо у ту огромну инвестицију коју је обезбедила Влада Србије издвојивши око 25 милиона евра - најавио је градоначелник Богдан Лабан.