ЧЕТВРТА збирка приповедака књижевнице Весне Пауновић Ђукић под називом "Узимање жеље", која је изашла из штампе у издању Народне библиотеке "Раде Драинац" из Прокупља, представљена је прокупачким љубитељима писане речи. Назив књиге тесно је повезан са животом ауторке и жељом за својим родним крајем, Косовом и Метохијом. У тридесет прича, сажела је моменте за памћење које је посветила својим прецима и потомцима.

Прочитајте још: ИРСКА ХУМАНИТАРКА И ПИСАЦ: Косово у рукама међународних криминалаца

- У години када се обележава 20 година од НАТО агресије и изгнанства њене породице и суграђана са Космета, аутор ће овом књигом оставити печат и траг у виду сведочанства о земљи која је постојала, са ведрим и вредним људима, али и о томе како је све срушено и нестало за само једно ратно пролеће 1999. Ауторка приповеда са озбиљном зрелошћу, на књижевно савремен начин, константно се враћајући у прошлост, са жељом да се не забораве традиција, поштовање и родољубље - речено је на промоцији књиге књижевнице са Космета која је уточиште пронашла у Куршумлији.

Рецензију књиге написала је професор на Катедри за србистику на Филозофском факултету у Нишу др Мирјана Бојовић Ћирковић, а издање од 300 примерака, награда је књижевници коју је освојила на "Драинчевим данима" 2017, када је проглашена песником године у Топличком округу.