БЕОГРАД - Министарство привреде Србије објавило је трећу измену јавног позива за прикупљање понуда за приватизацију Луке Нови Сад, па сви заинтересовани, уместо до 11. фебруара, пријаву за учешће у овој јавној продају могу да поднесу до 1. марта.

Нови рок за подношење захтева за откуп продајне документације за "Луку Нови Сад" јесте 20. фебруар, уместо 11. фебруар, како је писало у претходном измењеном позиву.

Датум за отварање главног коверта с понудом за ову луку и подацима о понуђачу је према последњој измени позива за приватизацију 5. март.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЛУКА "НОВИ САД": Нове дизалице бржи претовар

Почетна цена за Луку Нови Сад је 7,99 милиона евра. Право учешћа на тендеру имају фирме које се баве лучком делатношћу у последњих десет година у континуитету и да су у 2017. години имале приход од најмање 30 милиона евра, као и да су у свакој од последње три године имале претовар од 1,4 милиона тона.

Лука Нови Сад последња је лука у Србији у већинском власништву државе, има претовар од око милион тона робе годишње, а капацитети су јој веци од 2,5 милиона тона. У тој компанији ради око 150 људи.