ОНКОЛОШКИ пацијенти из Пчињског и Косовско-поморавског округа ће и у Врању моћи да буду прегледани, те да добију мишљење конзилијума и одговарајућу терапију.

То је резултат детаљних договора и споразума о пословној и стручно-медицинској сарадњи који су у граду под Пржаром у присуству градоначелника др Слободана Миленковића у уторак потписали први човек Клиничког центра у Нишу проф. др Зоран Радовановић, директор врањског Здравственог центра др Љиљана Антић и челник Здравственог центра у Гњилану др Зоран Перић. Болесни људи, дакле, више на прегледе и по терапију неће морати искључиво у Ниш, што им је представљало и немали финансијски проблем.

Прочитајте још - За лечење малишана стижу најбољи апарати

- Решили смо велики проблем на добробит свих пацијената из Пчињског и Косовско-поморавског округа који су били запостављени престанком рада Онколошког конзилијума у Врању - проценио је проф. др Радовановић. - Наши онколози ће једном седмично ординирати и овде, те примати и пацијенте из Косовско-

-поморавског округа. Већ је договорен и распоред у току месеца, па ће током прве седмице радити стручњаци за туморе дојке, потом експерти за гастро болести, па гинеколози, а у четвртој ће на располагању бити мешовити конзилијум. Последња седмица у месецу је резервисана за плућне болеснике.

Др Љиљана Антић је најавила да ће поменути распоред у врањској Дневној болници почети да важи већ од 4. фебруара.


БРОЈНЕ ОЛАКШИЦЕ

Др Зоран Перић је, уз констатацију да на територији Косовско-поморавског округа нажалост расте број пацијената са малигнитетом, подсетио да су они досад имали немале проблеме приликом преласка административне границе, али и око транспорта до Ниша. Подсетио је и на чињеницу да је од 1999. чак 37.000 здравствених осигураника из косовског поморавља "ослоњено" на медицинаре у Врању.