Караван Компаније „Дунав осигурање“, који је кренуо из Београда у децембру, крстарећи широм Србије, завршио је своје путешествије посетом деци у снегом прекривеној Основној школи „Милан Вучићевић Зверцев“ у селу Братљево, надомак Ивањице.

Путовање у Братљево и посету Основној школи „Милан Вучићевић Зверцев“ одлагали смо због снежних падавина које су закрчиле пут до Братљева. То није сметало ни деци ни нама из Компаније „Дунав“ да дружење померимо за средину јануара и да у њему заиста уживамо. Поклон је заиста најлепши начин да покажемо шта осећамо, да на некога мислимо, да се с неким спријатељимо.

- „Дунав осигурање“ већ неколико година уназад настоји да се поводом новогодишњих и божићних празника дружи са децом, дарује им поклоне и учини им празнике веселијим. Ове године на подручју Главне филијале Чачак поклонили смо око 50 слатких пакетића деци у овој основној школи, али и деци угроженој здравственим и егзистенцијалним проблемима. Верујем да ће и ово дружење и новогодишњи пакетићи бар мало улепшати дане овим малишанима. Сведоци смо да су свакако измамили осмех на лица тринаесторо дечака и девојчица у школи у Братљеву, у околини Ивањице – истакао је Драган Филиповић, директор Главне филијале „Дунав осигурања“ у Чачку.

Видосав Коларевић, директор ОШ „Милан Вучићевић Зверцев“ у Ивањичком селу Братљево, већ четрнаест година ученике довози у школу и након завршене наставе развози их кућама. Дневно пређе око 140 километара. Устаје пре зоре како би на време стигао до сваке куће у расутим засеоцима и, како каже, није му тешко, напротив, ужива у сваком тренутку проведеном с децом, која су га од милоште прозвала Учо.

– Директорски посао је поприлично стресан, али ме ученици увек разоноде и напуне позитивном енергијом. Најчешће разговарамо о томе како им је у школи, шта су учили, какве су им оцене, али и томе ко се у кога заљубио. Дружимо се и поштујемо узајамно – каже директор, омиљен међу децом.

Свако јутро Учо сада већ дотрајалом „ладом нивом“ повезе четири наставника из Ивањице пут школе у Братљеву, а потом се врати у још три правца за тринаесторо деце како би сви у пола девет били спремни за наставу. Да није тако, ови малишани би сваког дана морали да пешаче и по 15 километара до школе.

Фото: Промо

- Ми смо захвални „Дунав осигурању“. Наша сарадња траје годинама уназад. Кад год је требало, увек су нам помагали, било за организацију спортских такмичења, било за поклоне које деци. Имам само речи хвале за „Дунав осигурање“. Данас када видим осмех на лицу најмлађих, то ме чини срећним. Дочекају ме здрава, весела, срећна деца, истакао је он.

(ПР)