Традиционално пливање за часни крст на језеру Газиводе надомак Зубиног Потока окупио је ове године стотинак учесника, међу којима и две девојке, а по трећи пут заредом први до Часног крста стигао је Милета Питулић из Звечана.

Након литургије и покропљења светом водицом које је обавио епископ Рашко – призренски владика Теодосије, најхрабрији пливачи, којих је сваке године све више, ушли су у хладну воду и запливали језером у дужини од 33 метра, што симболизује број година Исуса Христа. Раме уз раме са мушкарцима, пливале су и Милица Ђурић из Косовске Митровице и Милица Ристић из Грабовца.

- Вода јесте била хладна, али наша воља и вера су много јаче од хладноће – поручиле су храбре Милице.

ИЗЛЕЧИЛА СЕ ОД РАКА: Јована Лепосавић узела крст на Земунском кеју

Троструки победник Милета Питулић сматра да је кључ његове победе можда и у томње што је тренирао пливање. Ипак, сматра да су сви који су пливали на неки начин победници.

- Само они који имају јако срце и чврсту вољу и веру су данас дошли и на овај велики празник запливали у хладној води – рекао је Питулић.

Путин и ове године на Богојављење заронио у ледену воду 

Обележавања Богојављања на језеру Газиводе и ове године организовали су црквена општина дубокопоточка у Зубином Потоку и културни центар "Стари Колашин" под покровитељством општине Зубин Поток и Канцеларије за КиМ. Неколико сати пре прилавања на језеру Газиводе, владика Теодосије је у Косовској Митровици служио свету архијерејску литургију којој је присуствовао велики број вреника.