КАРАВУКОВАЧКИ брица, човек са две паралелне каријере, спортском и пословном, понос је свог села. Душан Јовановић (54) двоструки је првак света у боди-билдингу у категорији ветерана, освајач светског купа, шампион Европе, Србије, Војводине, власник 104 медаље сва три сјаја и 54 пехара са уписаним 91 наступом у Србији и 24 учешћа на међународним такмичењима. И све то за само 13 година преданог бављења дисциплином у конкуренцији за времешније спортисте.

Прочитајте још:ОСВОЈИЛА МЕДАЉУ ИАКО СЕ БОРИЛА ПРОТИВ МУШКАРАЦА: Женски Брус Ли из Лајковца

У младости је играо фудбал, веома успешно, наступао за матични клуб Полет, сомборски Раднички, новосадску Славију, РФК Нови Сад, Осијек, носио дресове клубова у Немачкој и каријеру дугу 15 година завршио у оџачком Текстилцу. Тренери су му били Љупко Петровић, Петар Никезић, Звонко Ивезић, Лајош Кокаи ...

- То су били лепи дани - каже Јовановић. - По завршетку фудбалске каријере нисам наставио да се бавим спортом у којем сам цео живот, па сам "набацио" неколико килограма вишка. Томе је допринео и мој тадашњи посао рачуновође у канцеларији. Оженио сам се, добио две ћерке.

Јовановић је, међутим, убрзо остао без посла. Ипак, брзо се преоријентисао, завршио фризерски курс, примио га је локални берберин чика Аца, па је положио праксу и отворио сопствени фризерај. У основној школи је био вуковац, у средњој "одликаш", али се определио за занат.

Прочитајте још:НЕОБИЧАН ХОБИ: Прави гитаре од кутија за томпус

- Такво је време било и требало је одмах реаговати. Ту у кући сам отворио локал у којем сам и дан-данас. Први пут сам маказе узео у руке са 26 година, нисам пре тога ни помислио да ћу бити фризер, а ево, још мало па ће ми бити и три деценије радње.

Мала теретана са справама за вежбање дошла је на ред касније. Опробао се у малом фудбалу, али обавезе према послу дозвољавале су бављење искључиво индивидуалним спортом.

- Тако сам постао боди-билдер. Радим двократно у фризерају, два пута дневно и вежбам у теретани. Водим рачуна о здрављу, исхрани. Срећан сам што сам у спорту. Истина, нема материјалне користи, али ту су многобројна пријатељства, путовања и радост такмичења - закључује Јовановић.

МЕДАЉА ИЗ ПРАГА

- СПОРТ којим се бавим за мене је начин живота. Желим да будем здрав али и успешан у такмичењу. Имам подршку мојих најближих као и мог клуба, Хајдук Титан у Кули и председника Милована Марчетића. Прошле године сам освојио медаљу у Прагу, у Москви био трећепласирани, а ове године ме очекују наступи у Бугарској, Шпанији, Литванији - каже Јовановић.