- МИ смо једини град у Србији, где када се организује новогодишњи коктел, дођу и обични људи, пољопривредници, пензионери, радници, студенти... И ја и Ивица Дачић и Александар Антић смо обични људи и није нас функција променила и никада нећемо отићи од вас и никада нећемо престати да водимо рачуна о вама - поручио је присутнима председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

Прочитајте још: ЈАГОДИНА: Јованча ће дочекивати путнике (ФОТО)

- Последњих 14 година у Јагодини се аутобусом бесплатно возе ђаци, студенти и пензионери. Од краја јануара или почетка фебруара наредне 2019. године, сви грађани на територији града Јагодине имаће бесплатан аутобуски превоз. Ово је јединствен случај у свету. Не треба вам ни лична карта, ни месечна карта. Уђете у аутобус и џабе се возите. Чак могу и грађани из других градова, ако се дуго нису возили аутобусом да дођу до Јагодине и да се возе мало, да виде како изгледају наша села - рекао је Марковић.

Прочитајте још: Јагодина: 3000 грађана на пријему код Палме

- Ко има користи од бесплатног превоза. Пре свега запослени у предузећима и институцијама и послодавци. Одакле су нам паре за то. Ми само једини град у Србији где чланови градског већа не примају плату и по том основу на годишњем нивоу штедимо 18 000 000 динара. Ми смо једини град у Србији где одборници не примају ни дневнице ни плате, а то је годишња уштеда од 12 000 000 динара. Ми смо једини град у Србији који нема комуналну полицију, а то би био трошак од 28 000 000 динара за годину дана. Ми смо једини град у Србији где чланови разноразних комисија и надзорних одбора не примају ништа. Функционери у Јагодини сами себи плаћају рачуне за мобилне телефоне, само начелници и директори имају право до 2000 односно 1200 динара, а преко тог износа плаћају из џепа. Нема кафанских рачуна. Намештај у мојој канцелариији је стар 15 година И ја седим на хоклици столици. Ја нисам хтео да када дођу инвеститори, министри или други гости да им покажаме добре фотеље. Ти људи треба да виде како изгледа град, како изгледају села, а не фотеље" казао је Марковић. Он је најавио да ће до 15. јануара на улазу из Ћуприје у Јагодину бити постављена статуа Јованче Мицића, а да ће до 1. септембра наредне, 2019. године, у Јагодини бити изграђен затворени базен и потпуно реновиран Центар за културу са још једном биоскопском салом од 200 места са најсавременијом опремом, као и да ће о трошку донатора, а у организацији Скупштине града 4. и 5. марта у Беч ићи 800 људи, највише студената, а у јуну 800 људи у Паралију у Грчку.- Имамо поверење и дајемо подршку председнику Србије Александру Вучићу и министру спољних послова Ивици Дачићу да реше проблем Косова и Метохије" истакао је Марковић уз громогласан аплауз присутних. Председник Скупштине града Јагодине је поручио опозицији у Србији да када шетају да кажу косовским Албанцима да укину таксе од 100 посто на робу и да питају зашто је формирана Војска Косова, што је противно свим документима, те да кажу шта су урадили док су били на власти, а не само да критикују. "Грађани добро гледају сваког политичара шта ради - изјавио је Марковић.

ДАЧИЋ: ВИШЕ ЉУДИ КОД ПАЛМЕ НА КОКТЕЛУ НЕГО ЧЛАНОВА У ОПОЗИЦИОНИМ ПАРТИЈАМА

- Када је већ Драган Марковић Палма поменуо опозицију, морам да кажем да овде на новогодшњем коктелу у Јагодини има више људи него што неке партије имају чланова - рекао је шеф српске дипломатије и председник СПС.- На крају ове године можемо рећи да смо успешно завршили 2018. годину што се тиче спољне политике Србије и борбе за одбрану државних и националних интереса. Успели смо да вратимо питање Косова и Метохије на дневни ред на начин да се не може донети трајно решење без сагласности Србије. Такође, успели смо да 12 земаља повуче признање једнострано проглашене независности Косова и тиме смо показали да та ствар није завршена и показали смо да су правда и истина јачи од силе. Будите уверени да то питање нећемо испустити из руку и да Србија неће поклекнути пред разним ултиматумима и уценама да Србија призна независност Косова. Наша је жеља да да наш народ више никада не ратује. Србији су потребне победе, али победе у отварању фабрика, нових радних места, победе у школству, здравству, победе за живот. Ми данас имамо одличне међународне односе и са великом љубављу чекамо руског председника Владимира Путина 17. јануара. За све то Србији је неопходна политичка стабилност и зато се ми и Јединствена Србија боримо заједно са Српском напредном странком и Александром Вучићем - рекао је Дачић.

Традиционалном новогодишњем коктелу у Јагодини присуствовали су пољопривредници, радници, пензионери, студенти, привредници, политичари, представници цркве, полиције, војске, правосудних органа, занатлије, здравствени, просветни, културни, спортски радници, представници синдиката, удружења и средстава информисања, као и амбасадор Кубе у Србији Густаво Триста дел Тодо и отправница послова амбасаде Египта у Србији, Раша Солиман. У забавном делу програма наступили су Драган Којић Кеба и звезда Гранда Тамара Милутиновић.