Данас је постављен камен темељац за изградњу Аква парка и спа центра на Палићу, које финансирају Покрајинска и Републичка влада, заједно са Градом Суботица.

"Велики дан за све Суботичане. Ово је велики корак да Палић вратимо на туристичку мапу Србије и региона", рекао је градоначелник Суботице, Богдан Лабан и додао: "У протекле две године у палићку инфраструктуру уложено је преко 200 милиона динара, па тако имамо прелепу велику позорницу, велики парк и летњу позорницу".

Лабан је истакао да ће овај пројекат помоћи и привреди Србије, повећати број туриста и самим тим живот Суботичана учинити квалитетнијим.

"Налазимо се на локацији ''Мушког штранда'', на површини од 4,4 хектара, где ћемо за око годину направити модеран велнес и аква центар на 30 хиљада квадрата, са пет унутрашњих и 5 спољашњих базена", напоменуо је градоначелник Суботице.

"Палић је можда и једина, од 18 приоритетних туристичких дестинација у којима бележимо пад броја туриста који долазе. По броју долазака, Палић је на четвртом месту у односу на друге бање, али по броју ноћења тек на четрнаестом месту", изјавио је министар трговине, туризма и телекомуникција и потпредседник Владе Србије, Расим Љајић и додао да је ово иначе, једна од највећих инвестиција у туризам у Србији.

"Синергија Републике, Покрајине и Града даће резултат, а то је да Палић и Суботица буду међу 10 туристичких дестинација у земљи", истакао је Љајић, те додао да ће развој туризма и привреде повећати животни стандард грађана у Суботици.

Вредност овог пројекта је више од милијарду динара и када га за две године завршимо имаћемо додатне потенцијале, не само на Палићу, него и на северу земље уопште.

Једну трећину новца ће дати Град Суботица, трећину Покрајина, трећину Република, рекао је председник Покрајинске влае, Игор Мировић.

"У Суботици ћемо наредних година реализовати и многе друге пројекте. Очекујемо коначно завршетак Суботичког Народног позоришта најкасније до почетка 2020. године. Очекује нас наставак радова на ипсилон краку", напоменуо је Мировић.