ПРЕДСЕДНИК општине у Смедеревској Паланци Никола Вучен је против свог претходника Радослава Милојичића поднео кривичну пријаву за ненаменско трошење 29 милиона динара, колико сада потражује Комесаријат за избеглице и миграције...

- Током 2012. и 2013. толико је износила државна помоћ Смедеревској Паланци, на име стамбеног збрињавања избеглица и оних чије су куће уништене у поплавама, али ниједан динар није оправдан, односно није се помогло расељенима из домова који су се нашли под водом. Уместо тога, Демократска странка и Радослав Милојичић Кена су намиривали различите буџетске кориснике, па ми сада до краја децембра морамо да вратимо 14 милиона динара, а на име преосталог дуга да догодине изградимо куће за избеглице - каже Вучен и напомиње да је због овога угрожен и локални буџет који је тек недавно почео да функционише, после седмогодишње блокаде.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Смедеревска Паланка: У банкроту чекају изборе

Поводом информације да је општински јавни правобранилац због овога поднео кривичну пријаву против бившег председника општине, Радослав Милојичић, актуелни функционер и посланик Демократске странке, медијима није одговорио где је поменутих 29 милиона динара...

Никола Вучен

- Због приватних обавеза, два месеца нисам долазио у Народну скупштину и нисам чуо ниједан комантар Српске напредне странке о мени, а о том новцу ништа не знам јер већ готово три године нисам председник општине у Смедеревској Паланци - закључио је Радослав Милојичић.

Радослав Милојичић

"ФЕЈСБУК"

ДОК напредњак Вучен наглашава да су од почетка године Тужилаштву за организовани киминал против Милојичића поднели десетак кривичних пријава због милионских проневера, те тврди да је само на локални фудбалски клуб незаконито потрошио 135 милиона динара, прозвани демократа је посредством "Фејсбука" одговорио на, како сматра, "срамне лажи СНС о томе да је покрао новац Комесаријата за избеглице" и наводи имена петнаестак људи који су добили кров над главом, уз још 37 породица које су обезебеђене овим новцем.