ДРЖАВНИ секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоран Лакићевић и први човек локалне самоуправе у Старој Пазови Ђорђе Радиновић су положили камен темељац за изградњу 30 стамбених кућа намењених ромским породицама. Пројекат назван "Успостављање одрживих решења за становање Рома у Старој Пазови" је започет лане у јуну и биће завршен догодине, када је планирано и усељење нових станара у Фрушкогорској улици. Укупна вредност инвестиције премашује милион евра, од којих ЕУ обезбеђује 85 одсто, а остатак локална самоуправа.

Прочитајте још: Ромима нови комшилук

У Старој Пазови, иначе, у 450 породица живи око 1.500 Рома - углавном без решеног стамбеног питања и у лошим условима - па ће Општина за још 15 домаћинстава обезбедити прилазни пут, те прикључке на водовод, канализацију и гасовод.

Прочитајте још: Да сваки Ром има дом

- Већ смо израдили сву техничку документацију, обезбедили грађевинске дозволе и почели радове, па ће догодине укупно 250 породица добити нови кров над главом, укључујући и избеглице за које се станови граде од августа - нагласио је први човек Старе Пазове и прецизирао да ће избор корисника стамбених јединица намењених Ромима у заштићеним условима бити обављен кроз јавни позив до краја године.