У Јагоднским виноградима у току је берба грожђа сорте "мерлот", које је ове године веома квалитено и доста га има.

Лепо и суво време погодује берачима, за којима остају пуне гајбе црног грожђа које опседају пчеле и осе, а сакупљају их радници и тракторима одвозе до камиона, а ови транспортују у Тополу.

Прочитајте још: Лепоте Годиња уз врхунско вино

"Бербу грожђа, на преко 60 хектара винограда, почели смо пре око 20 дана, обрали смо бургундац, гаме бојадисер и франковку, сада беремо мерлот", изјавио је Танјугу у винограду руководилац бербе Иван Марковић.

После бербе мерлота, направићемо кратку паузу, а онда наставити бербу кабернет совињона, додао је Марковић.

Осим "мерлота" од кога се прави стоно суво црвено вино, и род свих осталих сорти је ове године веома добар и квалитетан, биће доброг и квалитеног вина, закључио је Марковић.