СЛУЧАЈ наводно нестале деветнаестогодишње Ј. С. из Мрчајеваца већ данима је у жижи интресовања Чачана, али пре свега мештана овог насеља на Ибарској магистрали. Иако је девојка у службеној белешци чачанској полицији казала да је самовољно отишла из куће код свог стрица М. Ш., иначе рашчињеног свештеника, и то због наводног малтретирања које је, како је навела, пре свега трпела од своје мајке, њени родитељи, као и већина становника Мрчајеваца, сматрају да је она против своје воље буквално заточена у стричевом дому.

Прочитајте још: ИСПОВЕСТ МАЈКЕ КОЈОЈ ЈЕ ПРЕМИНУО СИН: На рукама ми је дете клонуло; Лекар је рекао да није озбиљно, умро је увече!

Због тога се синоћ испред његове куће окупило неколико десетина мештана, који су тражили да се Ј. С. врати својим родитељима.

Све је почело пре десетак дана, када се на друштвеним мрежама појавила фотографија Ј. С., са пропратним текстом да је нестала и да свако ко има било какву информацију о њој јави "њеним неутешним родитељима". У потрагу за девојком укључила се чачанска полиција, али и сам отац девојке П. С., који је "запуцао" у Црну Гору, јер је сазнао да је његова ћерка отишла у ову државу са његовим братом од ујака, некадашњим попом - М. Ш. Нашао их је у Подгорици, где је, незванично сазнајемо, дошло до физичког обрачуна између браће, а реаговали су и тамошњи органи реда, који су их депортовали у Србију. Преузела их је пријепољска полиција, а потом су се сви вратили у Мрчајевце. Ј. С. и даље није желала да се врати у свој дом.

Прочитајте још: ПРАВИО ХАОС ПО ГРАДУ: Висио из таксија, па се потукао са полицајцима

Девојка је полицији казала да јој њен стриц не брани да оде од њега, нити да комуницира са мајком и оцем, али да она не жели да живи са родитељима, јер је, наводно, малтретирају и свађају се, због чега је она преломила да оде из куће.

Њени родитељи нису желели да причају за медије, али су зато прексиноћ окупљени Мрчајевчани казали да су на страни њеног оца и мајке и да их је "окупила неправда где су родитељи представљени као насилници, а насилник заштитник".

- Њена изјава нама је сумњива, она сигурно није дала такву изјаву и то нису њене речи. Сумњамо да је под дејством психоактивних супстанци или под неком уценом, тако да те њене наводне изјаве нису јасне. Познајући часну, честиту и поштену породицу и њене родитеље, тврдимо да то нису њене речи - рекао је Радомир Мирковић, комшија родитеља Ј. С.

Фото приватна архива Ј.С. из Мрчајеваца

ПОЛИЦИЈА ПОВЕРОВАЛА БИВШЕМ ПОПУ

ПОСЛЕ разговора са М. Ш. у његовој кући, командир станице полиције у Мрчајевцима замолио је окупљене мештане да се разиђу. Он је казао да је разговарао и са девојком и да је она добро, а да га је њен стриц уверавао да је не малтретира и да нема никаквог насиља.

Како сазнајемо, против свештеника до сада није вођен никакав кривични поступак, односно нема досије у полицији, а наводно је рашчињен из службе јер је преварио попадију.