Радници Фабрике резног алата (ФРА) у Чачку и данас су осми пут у протеклих шест месеци спречили судске извршитеље, који су у присуству полиције, покушали да преузму погон за израду кугличних вретена.

Око 100 радника блокирало је фабрички улаз, спречавајући судске извршитеље да уђу у фабрику и наплате дуг од поравнања са једном чачанском приватном фирмом, који је од 1,5 милион динара у међувремену, са каматама, нарастао на око 4,6 милиона динара.

Кордон полиције, који је био постављен неколико метара испред фабричке капије спречио је новинаре да уђу у фабрику, док су били присутни судски извршитеји.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Telima branili fabriku

Полиција није дозволила да у фабрику уђе и више одборника из две одборничке групе у Скупштини Чачка, опозиционе Двери и владајуће Српске напредне странке, који су дошли да подрже раднике.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Čačak: Radnici zaustavili plenidbu

Након што су судски извршитељи напустили фабрику, полиција се повукла.

Представници синдиката рекли су новинарима да је погон "Куглична вретена" од значаја за одбрамбену индустрију о чему постоји решење Министарства одбране из 2017. године.

ФРА која се бави производњом и продајом резаног алата и машина, основана је 1953. године и сада је у фази реструктуирања.

У фабрици је тренутно запослено 560 радника.