НОВОСАДСКА компанија "Миком" купила је земљиште у североисточној индустријској зони у Инђији и тако најавила проширење производње. На површини од шест хектара инвеститор планира производњу индустријских смештајних контејнера који се најчешће користе на градилиштима и граничним прелазима. А како је најавио Мирко Караћ, власник компаније, посао у првој фази пронаћи ће 150 радника.

Компанија "Миком" која се 23 године бави индустријском прерадом метала, тражећи место за проширење свог производног програма, најбоље услове пронашла је у Инђији.

- Локална самоуправа има јасну концепцију шта нама, домаћим привредницима треба, а то је првенствено уређена индустријска зона и економски услови који су нама прихватљиви - истакао је Караћ, приликом потписивања купопродајног уговора за земљиште.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Посао у компанији трикотаже ће добити 300 радника


У последње две године у Инђији је потписано осам купопродајних уговора са инвеститорима. Само од ове продаје земљишта, у општински буџет се слило нешто више од 30 милиона динара, нагласио је Владимир Гак, председник Општине Инђија, који је посебно изразио задовољство што се још један домаћи инвеститор, поред "Агромаркета", одлучио да инвестира у Инђију.

Фото Shutterstock


ЗА ИЗВОЗ

ПОЧЕТАК изградње производног погона укупне површине од 12.000 квадратних метара, очекује се врло брзо, а целокупна производња биће намењена извозу.