СВИЛАЈНАЦ – Светски бренд „Аристон“ је после више од годину дана испитивања тржишта у Србији одлучио да нову фабрику изгради у Свилајнцу. С општином је већ потписан уговор о изнајмљивању хале од 4.000 квадратних метара у „Великом пољу“, али је уговором предвиђено да је и откупе уколико буду задовољни производњом.

Према речима председника општине Свилајнац Предрага Милановића, у конкуренцији је било десетине градова у Србији, али је Свилајнац успео да победи, па су веома поносни на овај велики пројекат.

- Ова фабрика ће у наредне три године запослити 110 радника, који ће израђивати грејаче за белу технику за цео свет. Треће године производње очекујем извоз од готово 30.000.000 долара и могу да кажем да ће из Свилајнца одлазити грејачи за све робне марке, попут „Боша“, „Горења“ и друге светске брендове – оценио је председник општине Свилајнац Предраг Милановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Милановић: Свилајнац добија нову фабрику са 200 запослених

Он је додао да су представници „Аристона“ већ ушли у халу, до краја године би требало да донесу опрему, производња би требало да почне већ почетком наредне године, а расписали су и конкурс за пријем радника, јер је реч о сложеном послу, који захтева обуку у Италији.