У ВЛАСОТИНАЧКИМ селима, на десетак различитих локација, изводе се радови који ће, како се оцењује, умногоме да унапреде комуналну инфраструктуру и олакшају живот грађанима. Ради се на изградњи мостова, потпорних зидова, пропуста, као и на уређењу путева и улица и обнови уличне расвете. Ове инвестиције се финансирају делом из општинског буџета, затим средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима, као и кроз сарадњу са министарствима Владе Србије.

Прочитајте још: ВЛАСОТИНЦЕ ОСТАЈЕ ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ: Активности Владине Канцеларије за управљање јавним улагањима на југу дају одличне резултате

У Бољару се асфалтирају улице и за те намене издвојено је више од 10 милиона динара. У Ладовици и Средору се граде бетонски пропусти вредни око седам милиона, а у Доњем Присјану у нове потпорне зидове биће инвестирано нешто више од 13 милиона динара. У Доњој Ломници ускоро почиње изградња моста од армираног бетона чија је вредност процењена на скоро 14 милиона динара, док је изградња моста у Конопници, вредног скоро милион евра, у пуном замаху. На целој територији Власотинца старо осветљење замењује се ЛЕД расветом, а у летње одржавање свих путева општина улаже близу 24 милиона динара.

- Већину пројеката радимо по приоритетима, али неке и због тога што нисмо желели да пропустимо конкурсе које су расписивала надлежна министарства. Тако су у Власотинце стигла значајна средства којима располаже држава чиме смо ослободили део новца из општинске касе и преусмерили га тамо где је најпотребнији - истиче Зоран Тодоровић, председник општине и наглашава да је циљ да житељи свих месних заједница осете да неко брине о њиховим проблемима.

У овој општини истичу важност њихове сарадње са Канцеларијом за јавна улагања уз чију помоћ ће, поред осталог, обе основне школе у Власотинцу добити потпуно нови изглед. Комплетна реконструкција Основне школе "Синиша Јањић" је у току, а слични послови се планирају и за школу "8. октобар".

ОЧИСТИМО ВЛАСОТИНЦЕ ОПШТИНА Власотинце придружила се акцији обележавања 15. септембра, Светског дана чишћења, а овдашња туристичка организација позвала је све заинтересоване љубитеље природе, грађане и друштвено одговорна предузећа да јој се придруже у промоцији здраве и чисте животне средине.

Прочитајте још: Етнографски музеј гостује у Власотинцу

Трудимо се да што више новца обезбедимо из других извора и не ослањамо се само на општински буџет. Тако ће школа "Синиша Јањић" добити и спортску салу, а њену изградњу финансираћемо у сарадњи са Министарством привреде - објашњава Тодоровић.

Он наглашава да је општина на располагању постојећим, али и потенцијалним инвеститорима и у том контексту истиче изградњу атмосферске канализације у индустријској зони где локална самоуправа улаже скоро 11 милиона динара.

ИНТЕРНЕТ У СВАКОЈ УЧИОНИЦИ

У ОСНОВНОЈ школи "Синиша Јањић" остају стари само зидови. Дрвена столарија мења се прозорима од алуминијума, обнављају се фасада и носеће греде крова. Уређује се и комплетан ентеријер објекта, а мењају се и све инсталације. Свака учионица и кабинет у овом објекту имаће интернет и паметну таблу, а планирано је и уређење целог дворишта.