ФРАНЦУСКОЈ компанији "Ле Белијер", која у Кикинди већ 16 година има фабрику за израду делова за аутомобилску индустрију, потребно је стотинак нових радника. Потражња за додатном радном снагом траје од прошле године, када је изграђен нови, други погон ове фабрике за машинску обраду, у који је она уложила око седам милиона евра и у којем производи делове за аутомобиле марке "рено".

Будући да је на тржишту радне снаге у Кикинди мањак квалификованих радника машинске струке јер су многи отишли у иностранство, пре свега у Словенију, Словачку и Румунију, у "Ле Белијеру" потребу за новим радницима сада исказују на разне начине. Тако су осим оглашавања у медијима, флајере почели да убацују и у поштанске сандучиће грађана, а више пута током лета информативне пултове поставили су и на градском тргу, како би што више грађана непосредно упознали са могућностима запошљавања код њих.

Прочитајте још - Кикинда: Пракса у четири фабрике

- Јавне акције организовали смо јер желимо да привучемо што више квалитетних радника са подручја Кикинде. Тражимо раднике како за ливачки, тако и за погон машинске обраде. Наша компанија је специјализована за производњу алуминијумских делова за аутомобилску индустрију и реномиране лидере као што су "Рено" и "Фолксваген". Тренутно у Кикинди запошљавамо више од 700 радника у оба погона, а због повећаног обима посла потребни су нам радници свих профила и за све позиције, од радника у производњи до инжењера - објаснила је Мирјана Релић Бајић, руководилац људских ресурса у "Ле Белијеру" у Кикинди.

ДОБРИ УСЛОВИ

- Запосленима нудимо редовну и сигурну зараду, накнаду за топли оброк, плаћен аутобуски превоз или исплату путних трошкова, исплату накнаде за прековремени и ноћни рад, месечне стимулације - објашњавају у "Ле Белијеру".