ОРГАНИЗАТОРИ овогодишње манифестације под називом "Дани пива" - једног од највећих традиционалних окупљања у Србији - који ће у Зрењанину трајати до 2. септембра, очекују око 500.000 посетилаца.

- Ово је најзначајнија туристичка манифестација у нашем граду, а пре свега се надамо лепом времену. Потрудићемо се да све протекне у најбољем реду јер смо припремили богат програм, са више од 2.500 учесника - истакaо је први човек Зрењанина Чедомир Јањић, најављујући седмодневну манифестацију.

Прочитајте још: "Дани пива", а пиваре нема

А, догађаја ће бити на више локација, на којима ће препознатљив зрењанински туристички бренд, између осталих, обележити наступи Бајаге и "Инструктора", "Рибље чорбе", Дарка Рундека, Хариса Џиновића, Марије Шерифовић, "Деце лоших музичара", "Гоблина", "Неверних беба", "Гаравог сокака", Жељка Васића...

"Дани пива" су свечано отворени синоћ, на Житном тргу, а од многобројних пратећих догађаја треба издвојити седми Фестивал алтернативног звука "Зрењанин зове", 35. такмичење у кувању рибље чорбе "Златни котлић", 11. меморијал "Ђула Фаркаш Фарки", Фестивал традиције и културе Мађарске, те истоветну промоцију пријатеља из Словачке.

Прочитајте још: Шарчевић: Потенцијал Зрењанина да постане Центар за техничке студије

Неће изостати ни радионице за децу у Планковом парку, а посетиоци Градске баште ће имати прилику да погледају и неколико позоришних представа у организацији Културног центра из Зрењанина.