ВАЉЕВО - Гојко Арсеновић (64)из града на Колубари, учесник штрајка глађу резервиста, данас је себи ексером пробио леву шаку! Претходно, у среду, леву шаку ексером је пробио лидер резервиста Љубомир Брадић.

Обојица су ексером са обе стране шаке причврстили два парчета дрвета. То су, кажу, учинили у намери да се изборе за права бораца, ратних војних инвалида, породица погинулих учесника ратова. Девет резервиста који у просторијама Удружења бораца рата од 1990. године града Ваљева од понедељка штрајкују глађу, захтевају оставке министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића и државног секретара Негована Станковића, због неиспуњених обећања и нерешавања проблема бораца.


ПРОЧИТАЈТЕ И: РАДИКАЛИЗОВАН ШТРАЈК ГЛАЂУ РЕЗЕРВИСТА У ВАЉЕВУ: Брадић ексером пробио шаку! (ФОТО)


Борци траже исплату ратних дневница, лечење тешко оболелих ратних војних инвалида без упута на ВМА и у ваљевском Дому здравља оних који немају здравствену књижицу. Захтевају истрагу против оних који су наплатили велики новац на име тужби за дискриминацију од којих, кажу, борци нису имали никакве користи. Траже и десетак радних места годишње за децу палих бораца, ратних војних инвалида и болесних и умрлих резервиста, плаћање дуга за струју на рате...