ВАЉЕВО – Лидер резервиста Љубомир Брадић саопштио је да је леву шаку данас пробио ексером, у намери да радикализује штрајк глађу у који је ступио са осморицом сабораца. Показавши шаку између два парчета дрвета, Брадић је рекао да то учинио за права бораца, ратних војних инвалида, породица погинулих учесника ратова.

Штрајкачи захтевају оставке министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића и државног секретара Негована Станковића, због неиспуњених обећања и нерешавања проблема бораца. У штрајк глађу ступили су у понедељак, у просторијама Удружења бораца рата од 1990. године града Ваљева, у строгом центру града.


Борци траже исплату ратних дневница, лечење тешко оболелих ратних војних инвалида без упута на ВМА и у ваљевском Дому здравља оних који немају здравствену књижицу. Захтевају истрагу против оних који су наплатили велики новац на име тужби за дискриминацију од којих, кажу, борци нису имали никакве користи. Траже и десетак радних места годишње за децу палих бораца, ратних војних инвалида и болесних и умрлих резервиста, плаћање дуга за струју на рате...ПРОЧИТАЈТЕ И:  Протест у Новом Саду: За три месеца само цркавицаПОРУКА
На парчету даске причвршћене на леву шаку Љубомира Брадића, написано је “Живела Србија. Ово је почетак пре краја борачких права. Сада будите задовољни, тако се не брине о својим борцима. Стидите се!!!”

- Ни после контакта са представницима министарства нису испуњена наша три захтева, протест ће бити настављен, а следи још радикалнији штрајк – поручио је Брадић.


- Као услов за прекид штрајка тражили смо да се привремено укључи струја домаћинствима два борца, хитно уређење спомен-обележја у центру Ваљева и ревизију решења о одузимању радне способности за једног резервисту.