ТЕК што је уз помоћ добрих људи прегрмела зиму, Гордани Бенедек, самохраној мајци болесне девојчице Милице из Горњег Таванкута код Суботице, нова недаћа закуцала је на врата. Због дуга за очев кредит од 126.000 динара, 22. јуна на продају иде парче земље које је наследила, а уколико ни то не буде довољно, Гордана страхује да ће на добош отићи и кућа.

- Недавно је стигао позив од јавног извршитеља да се оглашава продаја земље површине 672 квадратна метра, чија је вредност процењена на 23.500 динара. Почетна цена је 70 одсто те вредности - одмахује главом Гордана. - Дуг за кредит према банци је 126.000 динара, али са трошковима адвоката и извршитеља, он износи чак 180.000. Бојим се да земља неће покрити дуг и да ће нам пленити и кућу. А где ћемо онда Милица и ја, то не смем ни да помислим.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НЕМАШТИНА И БОЛЕСТ НА ЛЕЂИМА МАЈКЕ И ЋЕРКЕ: Кад дође зима, нема наднице

У трошној кућици на ободу села Гордана живи са ћерком Милицом (15), оболелом од аутизма. Када је пре неколико година болест закуцала на врата, а потом и однела Горданиног оца Вецу, на иста врата ушле су немаштина и недаће. Због бриге о болесном оцу и ћерки, која похађа седми разред школе "Жарко Зрењанин", самохрана мајка Гордана морала је да напусти посао у Ветеринарском заводу. Сада живе од 10.000 динара социјалне помоћи и 4.500 динара дечјег додатка.

- После писања у вашем листу помогло ми је много људи, па сам измирила дуг за струју и купила неопходан огрев, али нисам имала да вратим и кредит који сам наследила после очеве смрти - јада се Гордана Бенедек. - Ноћима не спавам, бојим се шта ће бити, јер нас две имамо само једна другу и - ову кућу. Страхујем да нас не избаце на улицу...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Мајки и ћерки од "Милунке" 100.000 динара


ПОМОЋ

СВИ који желе да помогну Гордани и Милици, могу то да учине путем Постнета, уплатом на број телефона 061 1903745, или да помоћ однесу лично, у њихов дом у Улици бисни крај, у Горњем Таванкуту.