УДРУЖЕЊЕ "Чепом до осмеха" из Новог Сада и ове године ће наставити да помаже онима којима су неопходна помагала. Расписан је нови конкурс, и позивају родитеље и децу да се пријаве да добију неопходну опрему.

Право на доделу помагала могу да остваре породице са децом ометеном у развоју или децом са инвалидитетом, а који имају боравиште на територији Србије. Помоћ могу да добију и млади од 18 до 26 година са сметњама у развоју, а који су на редовном школовању.

Прочитајте још: "ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА": Константину купљен терапеутски бицикл

Одлуку о томе коме ће бити додељена помоћ одлучиваће Управни одбор Удружења "Чепом до осмеха", а рок за подношење захтева са документацијом је до 20. априла до 12 сати. Резултати конкурса биће објављени на званичном сајту Удружења најкасније месец дана од завршетка конкурса.

Акција "Чепом до осмеха" настала је на иницијативу Вање Петковић, дипломираног еколога из Новог Сада, а средствима обезбеђеним рециклажом сакупљених пластичних чепова, купују се специјално израђена помагала деци са инвалидитетом или сметњама у развоју.


АКЦИЈА

ХУМАНИТАРНА акција је покренута маја 2012. године. До сада је двадесет двоје деце из разних градова у Србији добило помагало које им олакшава живот и свакодневицу.