Новосадски градоначелник Милош Вучевић и амбасадор Бугарске у Србији Радко Влајков истакли су, у данашњем сусрету, обострану заинтересованост за братимљење Новог Сада и Пловдива, градова који имају сличне карактеристике и будуће су европске престонице културе.

Прочитајте још - Нови Сад за културу издваја 20 милиона динара

Како је Пловдив изабран за Европску престоницу културе 2019. године, његова искуства много значе нашем граду у остваривању активности које се односе на пројекат "Нови Сад 2021", саопштено је из Вучевићевог кабинета.

"Амбасадор Влајков је Вучевићу предао званично писмо из Пловдива, које представља основу за продубљивање сарадње у погледу институционализовања пријатељства двају градова, за почетак сачињавањем писма о намерама а касније и успостављањем побратимских односа", наведено је у саопштењу.

Вучевић и Влајков са сарадницима, Фото: Прес служба НС

Саговорници су закључили да постоје бројне области у којима се контакти могу да оснажују и развијају, попут сарадње универзитета, сајамских манифестација, културе и образовања.

По угледу на јаке пријатељске везе Србије и Бугарске, амбасадор и градоначелник су се сагласили да је пожељно радити на пресликавању те плодотворне сарадње и на градове двејуземаља.