У Каћу на очиглед деце усмрћен расни пас. Само пола сата непажње у петак у раним поподневним сатима било је довољно да породица Бурсаћ из Каћа остане без свог кућног љубимца, ловачког пса расе мали минстерлендер. Пас је, како, за "Новости", објашњава видно потресена власница пса Гордана Бурсаћ, искористио непажњу и прескочио ограду привучен вероватно женком "у терању". Чланови породице су се, објашњава наша саговорница, одмах дали у потрагу и нашли су га после мање од пола сата, испред дечјег вртића у Каћу, убијеног из ватреног оружја!

Прочитајте још: Светлећи замак убио љубимца?

- Још увек не могу да поверујем шта се догодило и да је неко испред дечјег вртића у којем је у 16.30 још увек било деце, пуцао на пса - огорчена је Бурсаћева. - Пас је био је изузетан примерак изузетно ретке врсте у Србији, тако да му је вредност непроцењива.

Бурсаћева објашњава како је пас био у дворишту, које готово никад није напуштао без пратње, али да га је овај пут вероватно привукла нека женка у пролазу.

Прочитајте још: Кривична пријава због убиства пса

- Питам се како је све то могло тако брзо да се догоди - каже Бурсаћева. - Пас је ван дворишта био мање од пола сата, јер смо одмах кренули у потрагу, и нажалост нашли смо га испред вртића са смртоносном раном. Одмах је урађена обдукција и нађено је зрно, тако да није било дилеме како је страдао.

Бурсаћева објашњава како су о догађају одмах обавестили и полицију, јер је пуцњавом у центру села угрожена и безбедност пролазника и деце у вртићу. Породица се нада да ће полиција пронаћи починиоца.