Војко Пурић нови је власник метaлопрерађивачког предузећа "Слога" а.д. из Нове Вароши, чији су радници готово месец дана били у штрајку.

Пурић је на берзи откупио 60 одсто овог предузећа и тако постао већински власник.

"Желим да поставим ово предузеће на здраве ноге, а већ данас сам имао састанак са синдикатом овог колектива којима се дугује седам плата. Дао сам налог да се деблокира рачун, а прву плату добиће за Божић", рекао је Пурић.

Пурић каже да је обећао радницима да ће им исплатити све заостале плате иако то није био у обавези.

Прочитајте још - Траже бар једну од седам зарада


"Договорили смо се о динамици, да у наредна три месеца примају по две плате месечно. Радници ме добро познају и знају да ће то бити тако, тако да су прекинули штрајк и од Божића крећемо са радом, јер је предузеће запуштено. Затекао сам урушен кров, искључену струју и грејање. Сигуран сам да ће то предузеће бити понос Нове Вароши, јер сам га купио да би радили", истакао је Пурић.

Основна делатност предузећа је производња ауто делова, хидраулике и пнеуматике за теретна возила, аутобусе, трактор, пољопривредну механизацију. Фирма је приватизована средином 2015. године када је већински власник акција постао Раденко Конад привредник из Војводине.