КРУШЕВАЦ-ГРАДОНАЧЕЛНИК Крушевца Драги Несторовић(60) преминуо је рано јутрос на Тајвану, где је боравио као члан делегације НАЛЕД-а у чијем је председништву био. Према писању тамошњих медија, Несторовић је подлегао последицама срчаног удара.

Иако се трагична вест о првом човеку град пронела међу сарадницима и пријатељима, окружење градоначелника је у шоку и нема снаге и довољно информација за разговор.

Несторовић је за градоначелника постављен у пролеће 2014. године, када је и усвојена оставка Братислава Гашића, потоњег министра одбране. По струци је био машински инжињер, а на место првог човека града дошао је из матичне фабрике, ИМК „14.октобар“, где је радио од 1985. године и био и на месту генераног директора.

Дипломирао је на Машинском факултету у Крагујевцу, специјализирао у Јапану и у Италији. У фабрици чију је трансформацију практично недавно дочекао на Дан ослобођења града и уз присуство целе Владе и нових власника из Чешке, зауизимао је бројне позиције. Управљао је Сектором контроле производа, ПЦ Ремонтним центром, Фабриком машина, специјалних возила и система, а на челу фабрике био је од априла 2013. до 30. априла,2014.године.

- Наш приоритет биће економија, решавање статуса предузећа у реструктурирању, а донећемо конкретне мере у надлежности локалне самоуправе – говорио је тада ступајући на дужност градоначелника Драги Несторовић. – Посебно ћемо радити на привлачењу инвеститора, трудити се да заштитимо беспомоћне и омогућимо младима да се запосле. Сигурно је да ћемо много труда и напора улагати да би имали врло мале резултате и морамо бити јединствени. Апелујем на грађане да покажу виши ниво личне одговорности и самопоуздања и да имају иницијативу коју намеравамо да подржимо.


фото С.Бабовић

Истраживање АДЕКА-а је још 2008. године уврстило Несторовића у 100 најуспешнијих машнаца у Србији, са десетинама објављених научних радова и учешћима на пројектима машинских конструкција, израде мостова, грађевинске механизације, специјалне и наменске производње.

Он је био и председник Регионалног и развојног савета за регион Шумадије и Западне Србије, члан председништва СКГО и НАЛЕД-а.

фото С.Бабовић

Пре него што је постао градоначелник, обављао је најодговорније функције у Градском одбору СНС-а, укључујући и место председника Градског одбора и шефа одборничке групе у Скупштини града Крушевца. Важио је за врло благог и комуникативног човека, увек спремног за сарадњу.

фото С.Бабовић