СУЂЕЊЕ председнику Општине Нишка Бања и бившем председнику Одбора за именовања Дејану Јовановићу који се терети за фалсификовање биографије кандидата за в. д. директора Народног позоришта у Нишу Ивана Вуковића, одложено је за 10. октобар. Рочиште је одложено јер се сведок Дејан Андрејевић, иначе директор ЈКП „Наисус“ и некадашњи секретар Српске напредне странке у Нишу, није појавио у судници.

Према речима судије Марије Анђелковић, Андрејевић уопште није ни примио позив за рочиште.

„Његово присуство је обавезно и тако ће бити и на наредном рочишту“, истакла је.

Јовановићу се на терет ставља то што није проверавао спорну Вукомановићеву документацију, док је Андрејевић требало да сведочи због тога што је управо он Вукомановића предложио за кандидата бе обзира што овај није испуњавао услове за ту функцију.

Тужилаштво је против Јовановића покренуло поступак августа 2016. године, након писања портала Јужних вести да је Вуковићева биографија фалсификована.

Неправоснажном пресудом Основног суда у Нишу Јовановић је марта ове године ослобођен оптужби, али се већ августа вратио у окривљеничку клупу, на основу тврдње тужиоца да је "нејасно како то да у постпуку предлагања лица за вршиоца дужности није предвиђено да се биографије лица која се јављају као кандидати проверавају од стране окривљеног или другог органа".