НА Сајму електронике у немачком граду Минхену, тиму студената и професора Техничког факалтета "Михајло Пупин" из Зрењанина, уручено је признање освојено на Међународном онлајн такмичењу индустријских иновација "TICC" у Тексасу (САД), које се организује под покровитељством једне од водећих светских компанија у области електронике "Тексас инстументс".

Четворочлана екипа из Зрењанина: мр Никола Петров (вођа тима), Никола Миросављев и Небојша Грујић (студенти друге године образовног профила инжењер информационих технологија) и доцент др Далибор Добриловић (ментор тима), наступајући под именом "Шесто чуло", тријумфовала је у категорији "индустрија". Њихов пројекат бежичне сензорске мреже за праћење радних и животних параметара у стамбеним и пословним објектима, уз коришћење најмање три различите компоненте тексашке компаније, нашао се међу 21 победничким решењем универзитетских тимова из 14 земаља света.

ПРИЗНАЊЕ

МЛАДИМ зрењанинским научницима припала је и новчана награда од 1.000 долара. Признање из Америке потврда је да се на ТФ "Михајло Пупин" школују добри ИТ стручњаци и иноватори.