РУКОВОДСТВО Градског одбора Српске напредне странке, која је после избора постала стожер локалне власти у Врању, спремно прихвата и критике јер - како је на конференцији за медије истако први човек овдашњих напредњака Славиша Булатовић - они су одговорна власт која ће у наредном периду критиковати чак и своје људе на руководећим положајима, ако не раде добро оно за шта су плаћени.

- Мени и сарадницима је изузетна част што данас водимо Одбор који је стабилан и јединствен. Чињеница је да су грађани добили власт по њиховој вољи израженој на изборима, ми имамо стабилну већину, а желим да напоменем и то да се опозиционе партије понашају заиста коректно - каже Булатовић.

Посебно је, међутим, био занимљив његов осврт на све чешће спекулације о томе да ће се широкој владајућој коалицији - коју, поред напредњака, чине још СДС, СДПС, ПУПС, Партија Рома, ПС и ЈС - по угледу на Републику, ускоро придружити и Социјалистичка партија Србије.

- Углавном медији покушавају да и неку другу партију увуку у власт, што је изазвало реакције наших чланова, симпатизера и грађана, које нам у овом тренутку нису биле потребне. На ту тему желим да ставимо тачку - истакао је први човек Српске напредне странке у граду под Пржаром.

Признаје, међутим, да ће - ако из централе СНС у Београду добије инструкцију да СПС постане део власти - Врањанци поштовати такву одлуку.

- Као озбиљан и јединствен Одбор, који све одлуке доноси једногласно, спровешћемо сваки налог Извршног одбора странке, иако лично искључујем могућност да нам таква препорука стигне - тврди Булатовић.

Горан Николић, потпредседник Градског одбора, који је уједно и шеф одборничке групе напредњака у локалном парламенту, осврнуо се на скупштинска заседања током којих се одлуке доносе готово без икаквих расправа...

- Опозиција, једноставно, нема разлога да приговара садашњој власти, јер понашање наших функционера не оставља простора ни за какву критику. С друге стране, очигледно постоји и бојазан о отварању тема о ономе што је затечено после њих - закључује Николић.