У Клиничком центру у Нишу сутра ће поново, после више од месец дана, почети уградња пејсмејкера, изјавио је кардиолог и градоначелник Ниша Зоран Перишић.

Од понедељка пејсмејкери ће се поново уграђивати на одељењу за Инвазивну дијагностику и пејсмејкере Клиничког центра у Нишу, прецизирао је Перишић.

"Пејсмејкера није било готово месец и по дана па смо неке од наших хитних пацијената слали у Зајечар и Београд. Набавка пејсмејкера се спроводи централизовано, преко Републичког фонда за здравствено осигурање, и ми смо морали да чекамо завршетак тендера", рекао је Перишић Тањугу.

Он је додао да се уградња стентова и коронарографија обавља без застоја.

На Очној клиници, где је такође било проблема, јуче се, после два месеца, поново почело са операцијама катаракте.

"Сочива имамо довољно, али тендер за вискоеластин није успео па смо морали да направимо прекид у оперисању", рекао је за Тањуг директор Клиничког центра у Нишу Зоран Радовановић.

Радовановић је рекао да Клинички центар тренутно има листе чекања за Магнетну резонанцу и за зрачну терапију, али да се чини све да се чекање укине до краја године.

"Магнетна резонанца је ограничена пропусном моћи аперата, али за зрачну терапију нам треба још техничара да би смо могли да радимо пуним капацитетом. Очекујемо од Министарства да нам то одобри", рекао је Радовановић.